Massatge-Infantil-1

BENEFICIS DEL MASSATGE INFANTIL

Posted on 8th febrero 2012 in Sin categoría

Els beneficis per a pares i mares i/o cuidadors i els seus infants no es queden tan sols en l’àmbit fisiològic, sinó que arriben més enllà, on les fibres sensibles del sistema emocional són estimulades i enfortides per poder crear un marc de confiança, seguretat i acceptació emocional. Això afavorirà un creixement més equilibrat en tots els àmbits de la seva persona.

El massatge proporciona beneficis a diferents nivells:

Nivell fisiològic:

Sistema nerviós, a través del tacte i la pell.

Sistema hormonal, mitjançant la regulació de l’alliberament de certes hormones.

Sistema immunitari, l’equilibri que comporta una bona relaxació afavorirà l’enfortiment d’aquest sistema.

Sistema gastro-intestinal, durant els primers mesos ajuda a madurar el sistema gastro-intestinal, i després a regular-lo. També millora els còlics i gasos.

Sistema respiratori, el massatge en la zona del pit, esquena i espatlles ajuda a regular el sistema respiratori.

Sistema circulatori, els moviments de buidatge venós (els d’entrada) ajuden al retorn de la sang cap al cor i produeixen un efecte tonificant. Els de sortida ajuden a la sang a arribar fins els extrems (mans i peus) i produeixen un efecte relaxant.

Sistema limfàtic, ajuda a drenar el sistema limfàtic suaument.

Sistema muscular, mitjançant la tonificació i relaxació de la musculatura, s’alliberen les tensions físiques que els infants acumulen en diferents zones segons l’edat.

Plaer sensorial

El massatge és una eina molt bona que ens permet prendre consciència de manera plaent de les dimensions i l’espai del nostre cos respecte l’espai extern.

Equilibri tensió-relaxació. Funció d’alliberament emocional

Amb el massatge, el nadó aprèn a respondre a la tensió amb la relaxació.

A vegades quan toquem a un nen durant el massatge es desencadena el plor. Aquest plor pot ser que no sigui per cap raó fisiològica concreta, ni per rebuig del nostre contacte. Pot ser que haguem obert un camí de sortida a una situació angoixant o estressant del nostre nen/a. Aquest plor és quelcom positiu i bo que surti. Saber escoltar i acompanyar aquest plor és una necessitat que apropa i enforteix la relació i la confiança.

Vincle afectiu

Ajuda a crear i a nodrir els lligams mare/pare/nadó, que tan importants són en la relació i comunicació entre ells.

Quan hi ha uns vincles afectius forts, la base per a una bona creixença esta molt ben fonamentada.

Encara que les condicions no hagin estat favorables i no s’hagi pogut establir una vinculació inicial, el massatge infantil pot ser una via per potenciar aquest vincle i anar-lo nodrint dia a dia.

comments: 1 »

One Response to “BENEFICIS DEL MASSATGE INFANTIL”

  1. Sr WordPress dice:

    Hola, esto es un comentario.
    Para borrar un comentario sólo tienes que entrar y ver los comentarios de la entrada. Entonces tendrás la opción de editar o borrar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>